Primul Centru de Îngrijiri Paliative din raionul Orhei

6 Июнь 2014

Comments:

0
 Июнь 6, 2014
 0
Category: News

Primul Centru de Îngrijiri Paliative din raionul Orhei

Recent, în orașul Orhei și-a început activitatea Primul Centru de Îngrijiri Palitive din raion. Acest centru a fost deschis de Asociația Obștească„AripileSperanței.”

Activitatea organizației este sprijinită de Fundația Soros Moldova.La moment derulează proiectul „Protecție și Suport pacienților cu cancer și alte maladii incurabile”. Activitatea deasemenea este finanțată și de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Echipa mobilă acordă îngrijiri paliative la domiciliu tuturor pacienților care se adresează, absolut gratuit. Îngrijirile paliative includ: îngrijiri medicale, sociale, suport psihologic și spiritual pacienților și familiilor acestora în perioadele avansate și terminale ale bolii, sprijin familiilor în perioada de doliu și postdoliu.

 Echipa de medici și asistente medicale dețin o pregătire specială în domeniu. La necesitate se apelează și la specialiștii de rigoare. E o abordare individuală a pacientului. La baza relațiilor medic- pacient stă compasiunea, empatia. Astăzi, cînd numărul pacienților cu astfel de probleme de sănătate este în creștere, iar migrația populației nu contenește, astfel de servicii medico-sociale sunt foarte binevenite. În activitatea noastră ne bazăm pe principiile mișcării Hospice mondiale-dacă pacientul nu poate fi tratat, aceasta nu înseamnă, că el nu trebuie ajutat. Considerăm, că compasiunea este o formă supremă a dragostei, iar noi, manifestând compasiune, ne transformăm în primul rînd pe noi înșine. Societatea are nevoie de o nouă paradigmă referitor la relația medic-pacient. Echipa noastră vine cu această nouă viziune.

În sprijinul acestor suferinzi, pe 16.03.14 noi, împreună cu colectivul Școlii de Muzică din Orhei, am organizat un concert de binefacere, cu participarea artiștilor-Pașa Parfeni, Aliona Mun,Eugen Doibani ș.a.

„ În lumea aceasta noi nu putem face lucruri mari, noi facem lucruri mici, cu inimă mare”- spunea Maica Tereza. Și chiar dacă ceea ce facem noi este doar ca o picătură în ocean, fără de această picătură, oceanul n-ar fi atît de plin.

Suntem în așteptarea sunetelor de la cei care au nevoie de ajutor, sau care doresc să activeze ca voluntari, sau  să-i ajute pe astfel de pacienți  cu diferite donații.

Contactați-ne la telefonul — 068114324.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

11 − 10 =

Яндекс.Метрика