Ziua Mondială a Copilului Bolnav Oncologic

8 Декабрь 2015

Comments:

0
 Декабрь 8, 2015
 0

 

Scisoare de mulțumire

Dragi  copii!

Vă transmitem sincere mulțumiri de la copiii cu probleme de sănătate. Noi, cei de la AO „Aripile Speranței”, primul l-am surprins pe  D., de la Tribujeni, un băiat de 11 ani. Deoarece are un picior amputat, nu ne-a întîlnit  ca alții la prag. Este ajutat de tata și sora mai mare. Mama e departe de casă, de acolo își ajută puiul, cum numai o mamă poate. Lucra la calculator. Cu greu,dar merge la școală. Pe față i-au rămas consecințele tratamentelor îndelungate cu preparate specifice. Zîmbește. E optimist. Vă imaginați, în pofida tuturor suferințelor vrea să devină medic sau poate polițist. Cîte speranțe în sufletul de copil!!! S-a bucurat de darurile voastre, de mesajele trimise , de bunătatea voastră… A strîns la piept o jucărie moale, iar din ochii care parcă zîmbeau, erau gata să se rostogolească lacrimile, sper de bucurie.

Ne- a  impresionat și o fetiță drăguță și plăpîndă de la Piatra. Micuța de 6 ani, rămînea absentă la discuțiile noastre, nu ne spuse nici cum o cheamă. Suferința gravă pe care o are, i-a luat auzul. Scufundată în tăcerea ei, urmărea atent cu ochișorii imaginile de la televizor. Deși vede lacrimile mamei, nu-i mai aude dezmierdările, dar nici suspinul…Avea o fețișoară de îngeraș, iar cei doi ochișori triști exprimau atîta durere…Totuși la plecarea echipei de la „Aripile Speranței” ne-a fluturat din mînuță și a șoptit ceva, probabil un mulțumesc.

Tot la Piatra am vizitat pe cel mai mic pacient al nostru ,un copilaș de doar un an, dar care a suportat o intervenție chirurgicală serioasă încă de la vîrsta de opt luni. Are doar mamă. Î-i ajută bunica. S-au bucurat atît de mult de venirea noastră, ne-au mulțumit cu atîta sinceritate și recunoștință, de parcă am fi fost niște salvatori. Probabil nu prea mulți le-au fost alături pînă acum. Am asemănat această scenă cu bucuria unui copil, care pentru prima oară l-a văzut pe Moș Crăciun…

Micuțul rămîne sub supravegherea medicilor-specialiști. Și-a întins mînuțele spre jucăriile colorate, mai întîi a apucat o felicitare cu sclipici, pregătită de copiii de la Centrul de Resurse  cu atîta străduință… m-am gîndit, uite, cum circulă bunătatea… Și-a lipit căpșorul de obrazul mamei, care-l strînse în brațe, și ne petrecu cu privirea.

Cînd am ajuns la Vatici, se întunecase de-a binelea. Lîngă magazin ne aștepta sora mai mare a pacientei A.  A. e o adolescentă de 14 ani. Ne aștepta în camera comună pentru toți, pe cuptor. Marcată de multiplele chimioterapii, avea capul chel. Mama ne spuse, că peste două zile sunt proramați pentru o intervenție chirurgicală la Chișinău. I-am spus, că copiii de la Orhei au dorit să-i facă o surpriză și i-am întins pachetele cu daruri. S-a bucurat mult de jucării, rechezite, dar a izbucnit în lacrimi, cînd a găsit acolo o planșetă… M-am apropiat să-i șterg lacrimile, am îmbrățișat-o, sora mi-a spus, că demult își dorea o planșetă. Î-i dăruise cineva una anul trecut, dar deja se defectase. Darul unui copil cu inimă mare a făcut-o să plîngă de bucurie, va avea  legătură cu lumea. Clipele acestea de bucurie, i-au diminuat puțin durerea, dar totuși era ora cînd mama trebuia să-i facă injecția de analgetic, pe care le primește cu regularitate. Ne-am înțes să menținem legătura, să discutăm la telefon, pînă la revenirea ei acasă, cînd o vom vizita cu regularitate. Cînd ne luam rămas bun de la familie, am observat lacrimi în ochii tuturor… dar și recunoștință. Ștergea pe furiș o lacrimă și asistenta medicală, își lăsase și dînsa copiii acasă singuri, pentru a alina un copil mult mai îndurerat…

Din nou m-am convins cum circulă bunătatea de la inimă la inimă…

Vizitarea pacienților continuă.

Echipa  de medici de la AO „Aripile Speranței”aduce sincere mulțumiri colectivelor de profesori și elevi de la Liceul Teoretic „ Mihail Lomonosov”, Liceul „Alecu Russo”, Liceul „Ion-Luca Caragiale”, Liceul „Onisifor Ghibu”, Gimnaziului „Mihai Eminescu”, Gimnaziul „Ion și Doina Aldea- Teodorovici”, Gimnaziul nr.6, Firmelor de taxi din Orhei, Voluntarilor de la AO „Aripile Speranței”, studenților de la Colegiul de Medicină Orhei, copiilor de la Centrul de Resurse.

Să știți, că se nasc și la Orhei OAMENI, plini de bunătate și compasiune! Orheiul e inima Moldovei. Oamenii sunt principala noastră bogăție!

 Cu admirație și recunoștință

Președintele AO„Aripile Speranței”

Victoria Tintiuc

 

Vizitarea copiilor bolnavi oncologic din secția  oncologie pediatrică de membrii AO „Aripile Speranței”                                                                                                                                                                                              SAM_0136SAM_0137SAM_0139

 

 

 

Sensibilizarea colectivelor de profesori și elevi din gimnaziile și liceile din Orhei

IMG_4017IMG_3978IMG_3965 (1)IMG_3951IMG_3938IMG_3991

 

 

 

Inimile copiilor au vibrat la durerea semenilor…

SAM_0128  SAM_0131 SAM_0121

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × четыре =

Яндекс.Метрика